top of page

Business cases SCORE gepresenteerd aan partnersteden

Voor deze rubriek keren we nog eens terug naar het reilen en zeilen van ons Europees project SCORE (Smart Cities + Open Data RE-use). District09 bouwt samen met Stad Gent en andere Europese steden een reeks innovatieve, open applicaties. Ontwikkeling doen we in open source. Want zo testen we mee uit hoe innovatieteams van overheden vlotter elkaars werk kunnen hergebruiken, nieuwe oplossingen uittesten, en die vervolgens opschalen.


Van 1 zo'n SCORE applicatie, de QR Code Toolkit, zijn inmiddels de eerste modules voor Gent live gegaan. Deze modules (om QR codes te genereren, ze in te lezen op een mobiel apparaat, en ze goed te koppelen aan andere applicaties) zijn we nu verder aan het combineren met de centrale applicatie van de onderhoudsdienst van de stad. Daar kunnen onze collega's binnenkort aan de slag met QR codes om beter data bij te houden over het gebruik van materialen, materieel en werkorders. Doel is dat medewerkers een scan kunnen uitvoeren van het materiaal en materieel, en zo minder tijd besteden aan paperassen, administratie en omslachtige keuzeformulieren.


Foresight teamleden Jef en Tim stelden op een remote partner meeting in april deze en andere business cases van de SCORE solutions voor aan collega's uit alle partnersteden. En om het bestaan van de nu steeds beter herbruikbare applicatie nog breder bekend te maken, is er samen met de vereniging OASC (Open & Agile Smart Cities) een voorstelling opgenomen in de site catalogue.city. Dat is een nieuwe, wereldwijde catalogus van relevante tools voor slimme steden. Daar kan je ook meer lezen over hoe de toolkit nu precies werkt.




40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page